DBU melder ud: Vollsmose-klub får hård straf for trusler

En lokal serie 2 klub trækker overskrifterne i disse dage. Grundet flere uheldige episoder med vold og trusler har ti klubber nægtet at spille imod dem. Nu modtager klubben en skærpet straf fra DBU.

FIUK er en lokal fodboldklub på Fyn liggende i Vollsmose. Holdet spiller til dagligt i serie 2.

Holdet fik abrudt to af deres kampe inden for kort tid, som gjorde udslaget for, at flere modstandere ikke ville møde op til kampene imod dem skriver TV 2 FYN.

Kampene var blevet afbrudt grundet tumult på banen og anklager om vold og dødstrusler.

Nu har DBU Fyn meldt ud omkring straffen for klubben.

DBU Fyn har afholdt et møde med dommeren fra kampen mellem FIUK og S.K.F.i.F.

‘I den forbindelse oplyser dommeren, at en spiller fra FIUK først forsøger at skubbe en medspiller ind i dommeren, for dernæst at gå ca. 20 meter væk og dernæst vender om for at sætte i løb direkte mod dommeren, som han forsætlig rammer bryst mod bryst, hvilket medfører, at dommeren delvist falder om’.

Herefter beskriver DBU Fyn, hvordan forklaringen har været med til at skærpe straffen over for klubben, selvom at dommeren på intet tidspunkt følte sig truet på livet.

De har været nødt til at se ind i en skærpelse af straffen, da det var klubbens anden afbrudte kamp på kort tid.

I alt har DBU Fyn besluttet at skærpe straffen på fem punkter i alt.

Klubben bliver straffet ved, at få fratrukket ni point i serie 2 rækken, samtidig med at de modtager et oprykningsforbud.

Spilleren, som skulle have stået bag skubbet af dommeren, vil få en karantæne på 12 måneder, og må altså først spille kamp igen når vi rammer den 30. august næste år. En anden spiller for ligeledes karantæne på fire kampdage.

Til sidst vil bøden til klubben blive hævet fra 2.000 kroner til 4.000 kroner.

‘De ting, der er foregået i kampen, er selvfølgelig helt uacceptable. Vores altoverskyggende fokus er at få så mange som muligt til at spille fodbold og have gode oplevelser med det. Det gælder også i kampe, der involverer FIUK. Det har FIUK erklæret sig enige i, og de har udvist velvilje i form af bl.a. de fremsendte dokumenter’.

‘Vi kommer til at følge afviklingen af klubbens kampe nøje, jf. den handleplan klubben har fremlagt for os, og vi sender observatører ud til alle klubbens kampe frem til sæsonafslutningen’, siger DBU Fyns formand, Bjarne Christensen i kendelsen på DBU’s hjemmeside.

I handleplanen indgår det, at Vollsmose-klubben skal have to repræsentanter til stede ved hver kamp. De skal bære synlig beklædning, og sikre god ro og orden ved kampene.

Derudover skal klubben stille med to bestyrelsesmedlemmer til udekampene. til sidst skal klubben fremover videooptage samtlige af deres kampe. Det skal altid kunne blive udleveret til DBU Fyn på forlangende.

Har du lyst til at vinde et gavekort til en valgfri restaurant på hele 1.000 kroner? Så skal du blot tilmelde dig Presse-fotos.dks spritnye nyhedsbrev ved at klikke her