Palæstinas Plads på Nørrebro: “En hån over for Israel”

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation har torsdag i sidste uge stemt ja til at sende et forslag, om at give et område på Nørrebro navnet Palæstinas Plads, i høring med henblik på at gennemføre det.

Det har været længe undervejs, og der er blevet sagt og skrevet mange forskellige ting i debatten, om hvorvidt vi skal opkalde et område på Nørrebro for “Palæstinas Plads.

Den 3. oktober var beslutningen oppe til afstemning i Borgerrepræsentationen, hvor et flertal stemte for beslutningen.

I forbindelse med Pia Kjærsgaards udmelding om sin snarlige pension, der tog Presse-fotos.dk en længere snak med hende, om hvad der rører sig i Danmark. Naturligvis også om muligheden for at omdøbe et område til Palæstinas Plads.

Politikeren, med 40 år i Folketinget, var meget klar i mælet da snakken faldt på beslutningen, om at lave en Palæstinas Plads i København.

“Det gør ondt. Vi er ikke en gang kommet forbi den 7. oktober, hvor der for et år siden, blev udført en massakre over for israelerne, hvor der stadig sidder gidsler og ingen kender deres skæbne.”

Sådan indleder hun, med henvisning til terrorangrebet, som fandt sted for præcist et år siden i dag.

Det er præcis i dag at det er årsdagen for, at den militante bevægelse Hamas angreb Israel, hvor mere end 1100 israelere blev dræbt og omkring 250 blev taget som gidsler under en musikfestival.

Uenigheder omkring pladsen

Det er dog langt fra alle politikere, som deler Pia Kjærsgaards syn på ideen. Nogle vil enda gå så langt, som at sige at de folkevalgte slet ikke burde involvere sig i en sådan beslutning.

Da det først kom frem, at nu var beslutningen omkring pladsen taget, men at den skulle en tur forbi borgerrepræsentationen, var et af byrådsmedlemmerne i Københavns Kommune Troels Christian Jacobsen ude med et opråb til de folkevalgte.

I et interview med Presse-fotos.dk uddybede han sin opsang og forklarede hvorfor det er vigtigt med en Palæstinas Plads i København.

“Folketinget forstår sig ikke på kommunal politik. En hel del folketingspolitikere mangler simpelthen baggrundsviden. Beslutningen er taget med Københavns borgere for øje. Vi har i København en relativ stor minoritet med palæstinensisk baggrund, og derfor har det også været et ønske i mange år, at få den her plads opkaldt efter dem.”

Om de folkevalgte holder snablen ude af den slags sager fremover er nok lettere tvivlsomt.

Men forslaget blev stemt videre i processen, og kan formentligt fuldføres i år 2025 en gang.

Det er altså en beslutning som langt fra huer den danske politiker og tidligere Folketingsformand Pia Kjærsgaard, som slutter af med en hård opsang omkring beslutningen:

“Det er grusomt, det er en provokation og en hån overfor Israel”.