Thorvaldsens Museum inviterer til gratis udstillingsåbning

Arkivfoto: Thorvaldsens Museum.
Arkivfoto.

Thorvaldsens Museum inviterer til gratis udstillingsåbning af museets nye særudstilling. Alle er velkomne til begivenheden.

Onsdag den 9. oktober slår Thorvaldsens Museum dørene op for udstillingsåbningen af museets nye særudstilling – og det er gratis at deltage.

Særudstillingen går under navnet På Rejse og tager udgangspunkt i en lang række smukke guldaldermalerier fra billedhuggerens private samling. Her vil der både være fokus på den indre og ydre rejse.

Blandt guldaldermalerier i særudstillingen vil man kunne finde værker fra eksempelvis C. W. Eckersberg og Wilhelm Marstrand med fokus på Thorvaldsens mange eventyr og rejser.

I løbet af særudstillingen vil man få et indblik i de praktiske forhold, forpligtelser, fornøjelser og farer forbundet med at rejse.

Nutidens romantiserede opfattelse af at rejse var nemlig ikke nødvendigvis den virkelighed, der prægede rejsen i Thorvaldsens tid.

Bertel Thorvaldsen opholdt sig blandt andet i Italien og gennem guldaldermalernes motiver vil man opleve en visuel rejse tilbage i tiden.

Her vil man få et indblik i de inspirerende landskaber og kulturelle møder, der prægede billedhuggerens liv.

Generelle set skal særudstillingen ses som en fejring af den danske billedhuggers liv og karriere, samt en hyldest til de kunstneriske forbindelser og venskaber, der formede hans arbejde.

Udstillingsåbningen af På Rejse finder sted på Bertel Thorvaldsens Plads 2, onsdag den 9. oktober mellem klokken 16 og 19.

ARoS holder efterårsferie: Byg LEGO og udforsk universet.

ONP.