Flaske eksploderet i fysiklokale: Elev alvorligt tilskadekommet

En pige fra 7. klasse på Snejbjerg Skole, der ligger vest for Herning, er torsdag morgen blevet alvorligt forbrændt efter et fejlslagent fysikforsøg.

Det skriver Herning Folkeblad.

Både politi og ambulance blev hidkaldt kort efter hændelsen, og pigen er siden blevet kørt på hospitalet for at modtage behandling for brandsår på maven.

Mediet beskriver ikke helt præcist, hvad der er sket. Men under forsøget opstod der pludselig ild, hvilket gik ud over pigen.

Lillian Krarup, der er skoleleder, kan ikke på nuværende sige, hvad der kan være gået galt. Men hun kalder det “dybt ulykkeligt”, at sådan noget kan ske.

– Fysik er et fag, hvor der er en risiko, og derfor tager vi altid vores forholdsregler. Det vigtigste for mig er, at hun er i gode hænder, siger hun til Herning Folkeblad.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Illustrationsfoto

Efter hændelsen har medarbejdere fået tilbudt krisehjælp, og der bliver også taget hånd om eleverne, lyder det.

Det er ikke længe siden, at et kemishow på Tønder Bibliotek gik galt og udløste en eksplosion.

En 22-årig mand, der udførte forsøget i begyndelsen af september, fik skader på begge hænder og blev indlagt på sygehuset.

Også tre børn blev ramt af glasskår og kom lettere til skade.

Eksplosionen skete i forbindelse med et forsøg, der kaldes “Ånden i flasken”. Her skaber en kemisk reaktion en sky af gas, som under normale omstændigheder vil flyve ud af flasken.

Det viste sig dog, at man havde anvendt en forkert flaske til forsøget.

Man havde brugt en flaske med skruelåg i stedet for korkprop, og skruelåget havde derfor ikke tilladt gassen at slippe ud af flasken.