Organiseret hashhandel fra Gellerupparken: Her er dommen

Organiseret hashhandel i det jyske har nu kastet en udvnisningsdom af sig. Den organiserede hashhandel er foregået ved flere boligblokke og fra et kolonihavehus i Brabrand.

Retten i Aarhus har idømt en 27-årig og en 43-årig mand fængsel for organiseret hashhandel i det vestlige Aarhus.

Det skulle have fundet sted i en periode fra foråret 2022 og cirka et år frem.

En lang række beboere omkring Gellerupparken i Brabrand var i starten af 2022 ganske hårdt plaget af en omfattende og organiseret hashhandel. Handlen skulle være foregået ved boligblokke og fra et kolonihavehus i Brabrand.

Den omfattende og åbenlyse handel har skabt en del utryghed hos naboerne.

Nu er der så kommet konsekvenser på bordet for to af de implicerede i den organiserede hashhandel.

Den 27-årige og 43-årige mand er fundet skyldige i at have været en del af den organiserede handel, som blandt andet havde tilknytning til den 43-åriges kolonihavehus i Brabrand, hvor politiet flere gange er stødt på større mængder hash, skunk og joints, oplyser Østjyllands Politi.

Mændende var tiltalt for en del forskellige forhold, men retssagen omhandlede primært handlen med hash, skunk og joints som angiveligt skulle have fundet sted i perioden fra januar 2022 til april 2023.

Ved Retten i Aarhus blev de begge kendt skyldige i de fleste forhold og idømt fængselsstraf.

‘Jeg er tilfreds med dommen og det faktum, at retten har været enig med Anklagemyndigheden i, at der var tale om organiseret hashhandel i en række af forholdene’, siger Mette Fladkjær, senioranklager ved Anklagemyndigeden hos Østjyllands Politi.

Den 27-årige mand blev idømt en straf på seks måneders fængsel og udvist af Danmark med et indrejseforbud i seks år, mens den 43-årige blev idømt ét års fængsel, inklusiv 60 dages fængsel fra en tidligere dom for narkotikakriminalitet.

‘Retten har ved fastsættelsen af fængselsstraffene lagt vægt på, at der var tale om organiseret hashhandel, og der er ingen tvivl om, at det har medvirket til en markant højere straf,’ siger senioranklager Mette Fladkjær.

Den 27-årige, som også fik en udvisningsdom, har anket dommen til landsretten.