Snart er det efterårsferie: Disse fem ting kan du lave med familien

Efterårsferie
Arkivfoto.

For mange danskere er det snart efterårsferie, men hvis du endnu ikke har fået booket en tur sydpå skal du ikke være urolig – her er fem ting du kan lave i efterårsferien med din familie.

Ahhh, efterårsferie.

Den hyggelige tid på året, hvor varm kakao, ristede kastanjer og ild i pejsen næsten er uundgåeligt.

Det er dog svært at få en hel uge til at gå med bare de tre ting. Derfor har Presse-fotos.dk fundet fem gode bud på, hvad du kan få din efterårsferie til at gå med.

Tag i forlystelsespark

Næsten hvorend du er fra i Danmark, er det muligt at opstøve en forlystelsespark. Og når det er efterårsferie er det ekstra oplagt at besøge en af dem.

Efterårsferie betyder nemlig også Halloween-tema.

Så om du er til skræmmende spøgelseshuse eller hyggeligt halloween-pynt, så er der helt sikkert noget for dig.

Både Djurs Sommerland og Tivoli i København er kendte for deres gennemførte Halloween-tema i efterårsferien.

Vandretur i naturen

Uanset årstiden er en tur i naturen en god idé – og i Danmark har vi nogle geniale steder, der virkelig klæder netop den tid på året.

Om du tager til Mols Bjerge, Rold Skov eller Møns Klint, er næsten underordnet. En frisk vandretur i din efterårsferie, hvor du kan nyde de farverige blade og den friske luft, er guld værd.

Gå på svampejagt

Efteråret er højsæson for svampe. Uanset om man kan lide spisen eller ej, er det en sjov og hyggelig oplevelse at lede efter dem.

Husk at tage en svampebog med eller følg en guide, hvis i er nybegyndere.

Besøg et museum eller oplevelsescenter

Mange museer og oplevelsescentre har kronede dage i danskernes efterårsferie. Det skyldes i høj grad de mange familievenlige aktiviteter man kan deltage i.

Blandt andet workshops, interaktive udstillinger og børnevenlige rundvisninger.

Uanset om man tager afsted alene eller som familie, er det oplagt at kigge forbi for eksempel Experimentarium, ARoS, eller Den Gamle By.

Lav kreative ting derhjemme

Hvis man gerne vil være sikker på, at der også er penge til julegaver senere på året, skal man naturligvis ikke snydes for en hyggelig efterårsferie.

Derfor er det godt, at efteråret er perfekt til indendørs hygge derhjemme.

Saml familien om at lave græskarlygter, bage efterårskager eller lave håndværk med materialer fra naturen som kastanjer, blade og grene.

Det hører til de absolut sjældenheder at se storke på dansk jord – men hvis du er lige så heldig som en kvinde, så har du måske nu muligheden i et bestemt område.