Far tager til genmæle efter skandaleshow: Meget værre skader end hvad politiet siger

Et kemi-show i Tønder trak overskrifter den 7. september, da et forsøg endte med at gå helt galt. Nu viser det sig faktisk, at forsøget måske er gået mere galt end hvad de første meldinger er gået på.

I følge de første meldinger fra politiet, så var flere børn blevet ramt af glasskår fra en eksploderet flaske, hvor de var kommet letter til skade.

Nu bliver der taget til genmæle over for den formulering.

En af de tilskadekommende i forbindelse med uheldet, var en 12-årig dreng. Drengens far råber nu op i et opslag på facebook, om hvordan politiets melding om “lettere skader”, ikke har hold i virkeligheden, i følge JydskeVestkysten, som har snakket med faren.

Faren ønsker at være anonym af hensyn til sin søn, og skriver i en kommentar til avisen, at han vil kræve erstatning i sagen.

Politi og læger til stede efter det skandaleramte show gik helt galt

I en kommentar på facebook forklarer faren til den 12-årige, hvordan hans søn endte på hospitalet og blev syet med 46 sting i overarmen. Det skete altså da kemishowet gik grueligt galt.

Det var Aalborg Universitet, der stod for kemishowet på biblioteket i Tønder 7. september. 

Universitetet har taget det fulde ansvar for hændelsen, der fandt sted under et såkaldt ‘ånden i flasken’-eskperiment, hvor en kemisk blanding – normalt – udvikler sig til en stor røgsky. 

Ulykken skete i forbindelse med et eksperiment, hvor en kemisk blanding skulle have udviklet sig til en stor røgsky, men i stedet endte det med at sende glasskår igennem luften som patroner.

Aalborg Universitet har valgt at aflyse de kommende kemishows, mens den skadelige hændelse undersøges nærmere.


JydskeVestkysten har forhørt sig hos politiet og spurgt dem indtil hvorfor man i en sådan grad negligerede hvor alvorlig hændelsen var, når faren nu kan vise at det var meget mere voldsomt, end hvad der først blev meldt ud.

Vicepolitiinspektør ved Syd- og Sønderjyllands Politi Nikolaj Hølmkjær siger til mediet, at de indledende meldinger gik på, at flere børn havde fået overfladiske skader, mens den studerende, der udførte forsøget, var kommet slemt til skade.

‘Vi har ingen interesse i at ‘dysse’ noget ned eller gøre tingene mindre alvorlige, end de reelt er. Vi udtaler os så faktuelt og objektivt som muligt på et skadested. Det sker i en situation, hvor tingene kan udvikle sig’, siger vicepolitiinspektøren til JydskeVestkysten.

Ny rapport viser chokerende forbrug af de sociale medier blandt de helt unge