Dødsbilist slog tre ihjel: Nu er der nye oplysninger

Påvirket af lattergas, uden kørekort og i en stjålet bil med alt for høj fart foretog en 35-årig mand ifølge politiet en hasarderet overhaling og dræbte tre personer i en frontalulykke. Nu er der nye oplysninger i sagen

Sent onsdag aften gik det grueligt galt, da en 35-årige mand påkørte fem ældre mennesker i en personbil, da de var på vej hjem fra folkedans.

Ulykken skete på Landevejen i udkanten af Tranbjerg ved Aarhus og endte med at koste to kvinder på 86 og 78 år livet samt en 77-årig mand.

To andre ældre mænd blev under sammenstødet livstruende kvæstet, mens den 35-årige selv stak af fra ulykken og senere blev opsnuset af politiets hunde.

Siden sin anholdelse har den 35-årig mand ligget til behandling på hospialet.

Dagen efter ulykken blev han under et grunsdlovsforhør in absentia, hvor han altså ikke kunne møde op på grund af sine behandlingskrævende skader, varetægtsfængslet.

Men lørdag er der nye oplysninger i sagen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Blå blink lyste aftenhimlen op kort efter uheldet.

Østjyllands Politi oplyser nu, at den 35-årige mand er klar til at blive udskrevet af hospitalet og dermed fremstillet i et grundlovsforhør klokken 10.30 ved Retten i Aarhus.

Her er han sigtet for uagstomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Det er han, fordi politiet mener, at han kørte, mens han var høj på lattergas, fordi han ikke havde kørekort – og fordi han foretog en overhaling med 114 kilometer i timen på en strækning, man må køre 80 kilometer i timen.

Derudover kørte manden i en stjålet Audi.

Den 35-årige mand fortæller, at han stak af fra dødsulykken, fordi han var fået i panik.

I Audien har politiet blandt andet fundet spor i form af lattergaspatroner, mens der faldt låg fra lattergas ud fra den 35-åriges lomme, da han ankom til hospitalet.

Den 35-årige mand fortæller desuden, at det var hans kammerat, som kørte bilen, og at de var på vej ud for at hente nogle penge i Aarhus, da det gik galt.

Tidligere har TV 2 Østjylland skrevet, at alle fem ældre mennesker i den ramte bil var på vej hjem fra folkedans, da ulykken indtraf.

Det er en stor sorg for foreningen ‘Solbjerg og Omegns Folkedansere’, hvor de naturligvis er meget berørete af ulykken. Det fortæller bestyrelsen til samme medie.

De er 30 medlemmer, der mødes én gang om ugen til folkedans – derfor beskriver de også sig selv som ‘en stor familie’.

Til TV 2 Østjylland oplyser forening, at man kommer til at mødes og mindes de afdøde på et tidspunkt.

Du kan læse mere om den tragiske sag her.

Presse-fotos.dk følger sagen …