Ny, billig elbil kan ændre markedet totalt: Danmarks billigste?

Billig elbil - ladestandere
Illustrationsfoto.

Stellantis har åbnet dørene for et spændende samarbejde med en ny producent, hvilket kan betyde en prisvinder og måske sikre dig en ny, billig elbil?

Dette initiativ sigter mod at imødekomme den stigende efterspørgsel efter en billig elbil, hvilket kan gøre dem mere tilgængelige for danskerne.

Attraktive specifikationer: Billig elbil

Den kommende model vil have en startpris på blot 18.900 euro, svarende til cirka 140.000 kroner, hvilket gør den til en potentiel game changer.

Modellen er udstyret med et 37 kWh-batteri, der giver en rækkevidde på 265 kilometer ifølge WLTP-standarderne.

Med 95 hestekræfter og en maksimal ladeeffekt på 48 kW er den designet til at være både praktisk og effektiv til daglig brug.

Det skriver Boosted.

Udsigt til flere modeller

Buddet på en meget billig elbil kommer fra Leapmotor, og den vil altså have en yderst attraktiv startpris.

Samtidig vil producenten i oktober præsentere en større model, der prissættes til 36.400 euro (omkring 271.000 kroner) og tilbyder en rækkevidde på 420 kilometer takket være et 70 kWh-batteri.

Det er dog værd at bemærke, at Danmark ikke er blandt de første markeder, der får adgang til disse nye modeller. Den nuværende billigste elbil i Danmark er Citroën ë-C3, som starter ved 179.990 kroner.

I første omgang vil de nye modeller importeres fra Kina, men der er planer om at flytte produktionen af den mindre model til Polen for at undgå de EU-strafter, der gælder for import af kinesiske biler.

Med disse udviklinger kan det blive mere attraktivt for danske bilkøbere at vælge en elbil, især med fokus på pris og tilgængelighed.

Hvis Leapmotor T03, som modellen hedder, når det danske marked i fremtiden, kan det markere et vigtigt skridt mod at sikre forbrugeren en billig elbil. Hold øje med de kommende måneder, da denne nye spiller på elbilmarkedet kan være det svar, mange har ventet på.

I en anden artikel stiller Presse-fotos.dk spørgsmålet: Er det slut med elbiler? En ny motor vil forandre køretøjer for altid.

onp