Skyderi på Kongens Nytorv: Nye oplysninger i sagen

Sidste år blev en mand skudt af politiet på Kongens Nytorv i København. Manden havde igennem hele dagen chikaneret folk, kommet med slag, trusler og viftet rundt med en kniv.

Allerede fra tidlig morgen havde manden gjort sig bemærket med sin opførsel. Kun iført shorts trådte han ind på Espresso House. Her gjorde en bemærkning, omkring at han ikke måtte have hund med, ham så frustreret at den første trussel på livet allerede blev afsagt her.

Forløbet var ifølge politiet startet allerede ved ottetiden om morgenen, da han i bar overkrop og shorts skubbende til en klapvogn med en hund som passager trådte ind i Espresso House på Vimmelskaftet i det indre København.

Ifølge anklageskriftet, som B.T. er kommet i besiddelse af, fortæller personalet at de vil ringe til politiet. Det rørte tilsyneladende ikke den udadreagerende mand, han kvitterede blot med en kommentar om at de da bare kunne ringe til politiet, han ville stadig komme tilbage for at dræbe pågældende medarbejder.

Medarbejderne aktiverede deres overfaldsalarm, så manden var ikke at se da politiet dukkede op.

Dette var blot første gang på denne dag, at manden skulle gøre sig uheldigt bemærket.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politiet i aktion på dagen hvor manden gik rundt og truede folk med den store kniv.

Næste butik han havde planlagt at besøge på strøget blev en skobutik. Her gik manden ind, og fandt sine yndlings Nike sko frem i en størrelse 44, og så traskede han ellers ud af butikken.

Medarbejderne, der allerede havde undret sig over mandens opførsel, slog straks alarm til strøgvagterne som ilede til stedet.

Ikke glad for vagterne

Strøgvagterne kommer frem til manden, hvorefter han kvitterer med at trække en stor kniv op af den barnevogn han render rundt med.

Det for strøgvagterne til at trække sig, men de følger efter manden rundt på Kongens Nytorv, samtidig med at han svinger den her kæmpe kniv over hovedet, indtil adskillige politi patruljer ankommer til stedet.

Herefter eskalerede situationen, manden var tydeligvis ikke tilfreds med politiets ankomst, så han går til angreb på en patruljebil, og banker sin store kniv ned i bilen et utal af gange.

Hans næste træk skulle blive skæbnesvangert. Det var åbenbart ikke nok at angribe patruljebilen, manden stormer pludselig i fuld fart frem mod betjentene, og så flyver patronerne ellers mod den ustabile mand.

Sagen omkring affyring af skud, har allerede været forbi Statsadvokaten, som vurderede, at betjentene ikke have begået fejl.

Den 37-årige blev fremstillet i grundlovsforhør i juni tidligere på året. Her blev han fremstillet in absentia, da han ikke kunne møde op i retten.

Manden blev herfefter varetægtsfængslet i 13 dage, da dommeren vurderede at der var risiko for at han ville gøre noget lignende igen.

Ved et senere grundlovsforhør erkendte manden forholdende fra dagen, men det var ikke en decideret tilståelse.

Dommeren valgte stadig at varetægtsfængsle manden på baggrund af en bestyrket mistanke om, at han havde gjort sig skyldig i det, som politiet sigtede ham for.

Det er uvist, om han stadig erkender det skete.

Sagen kører med domsmænd ved Københavns Byret over syv dage. Står det til anklagemyndigheden skal den tiltalte dømmes til anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Ulovlige p-afgifter har set dagens lys, her skal du være opmærksom