Dansk serie nomineret til Emmy

Illustrationsfoto: Dansk serie er nomineret til en Emmy.
Illustrationsfoto.

En dansk serie er blevet nomineret til en Emmy-pris. Serien bliver hyldet for sin repræsentation af queer-minoriteter.

I sidste uge blev Emmy-uddelingen afholdt. Her gik priserne til serier som Shogun og The Bear.

Nu bliver den anden afdeling af tv-prisen afholdt. De internatione Emmys løber nemlig af stablen inden ganske længe, og en dansk ungdomsserie er nomineret til en pris.

Det skriver kulturmediet Soundvenue.

Forinden Emmy-nomineringen var serien også nomineret ved årets Robert Pris, seriepriserne TV-prisen og Aarhus Series, samt den franske seriepris Series Mania.

Den danske serie følger en gruppe drenge, der skal på hyttetur i 9. klasse. På hytteturen finder der fysiske prøvelser sted, som fungerer som en slags manddomsprøve.

Det er dog en anden form for udfordring for den stille Lau, der mest er interesseret i at komme tæt på en af de andre drenge.

Ungdomsserien hedder En af drengene, og den er blevet nomineret i kategorien for bedste børne-live-action.

Det er Teys Schucanys seriedebut, som er skrevet sammen med Frederik Rye. Oprindeligt blev den sendt på Viaplay, og streamingtjenesten har førhen givet den talentprisen Viaplay Original Talent.

En af drengene har føltes særligt vigtig for mig, da vi sjældent fra dansk side fortæller queer-minoriteters historier. Hvis man ikke ser sit eget liv repræsenteret, er det nemt at føle sig alene og forkert på et eller andet parameter. (…) Derfor betyder Emmy- nomineringen ikke kun noget for mig som instruktør og manuskriptforfatter, men også noget for mit yngre jeg og forhåbentligt for alle unge queer-personer i Danmark, udtaler Tays Schucany i en pressemeddelelse.

De internationale Emmys finder sted den 25. november i New York.

Kontra: Ungdomsfilm deler anmelderne.

ONP.