Dynamiteksplosion i Dyrehaven

Dyrehaven er som regel kendt for et dejligt vildt liv, hvor man kan nyde frisk luft og en hyggelig dag i haven. Man kan selvfølgelig også gå hele vejen igennem, og så komme en tur på bakken. I dag er det dog en lidt anden årsag der trækker overskrifter.

At vi skal bruge en stang dynamit, har du nok primært hørt fra banditterne i Olsen-banden filmene.

Men befinder du dig omkring Dyrehaven tirsdag, så vil du kunne høre nogenlunde samme formulering. Det er dog ikke med helt samme formål som de tre amatørforbrydere, men heller ikke helt så langt fra.

Hvor de i filmene oftest skal ind til kronen, så er der tirsdag tale om, at dynamitten skal bruges til at sprænge trækronen væk fra et seks tons tungt bøgetræ nær Ulvedalene i Jægersborg Dyrehave.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Illustrationsfoto

Normalt lader man Dyrehavens trækæmper lide en naturlig død og falde sammen som følge af råd og svamp. Men der kan være steder hvor træerne er så store, at de kan udgøre en sikkerhedsmæssig risiko, der griber Naturstyrelsen ind.

Dyrehavens gamle trækæmper får normalt lov til at dø en naturlig død og falde sammen som følge af råd og svamp. Men de steder, hvor træerne udgør en sikkerhedsmæssig risiko, griber Naturstyrelsen ind.

“Når vi sprænger trækronen væk, så fjerner vi risikoen for at store grene vil falde ned der, hvor der færdes mennesker. Og når vi kun fjerner kronen, kan de flotte, gamle træer få lov at stå oprejst i mange år endnu,” siger Naturstyrelsen til Kosmopol.

Udover træet ved Ulvedalene, sprænger Naturstyrelsen også toppen af et risikotræ på Dronningevej tæt på Fortunen.

Vær opmærksom på om du er en af de mange modtagere af denne bøde