Fortsættelse af Mørkeland på vej

Illustrationsfoto: En efterfølger af 'Mørkeland' på vej.
Illustrationsfoto.

En fortsættelse af Mørkeland er på vej. Det oplyser forfatterens forlag, hvor instruktør og manuskriptforfatter samtidig vender tilbage.

20 år skulle der gå, før der kom en fortsættelse på den danske politiske thriller Kongekabale fra 2004. Efterfølgeren Mørkeland landede nemlig i landets biografer i august måned.

Helt så længe kommer der dog ikke til at gå, før endnu en fortsættelse i sagaen ser dagens lys.

Niels Krause Kjærs forlag bekræfter nemlig, at hans kommende bog også har kurs mod det store lærred. Fandens forår er titlen på den trejde bog, som i fremtiden også rammer biografen.

Det skriver SF Studios i en pressemeddelse.

Nikolaj Arcel vender tilbage som manuskriptforfatter i filmen, mens Mikkel Serup fortsat står bag kameraet som instruktør.

Nikolaj Arcel har senest været aktuel med det historiske drama Bastarden, men har på krimifronten også gjort sig gældende som manuskriptforfatter på de fire første filmatiseringer af Jussi Adler Olsens Afdeling Q-bøger.

Mikkel Serup er også en erfaren herre på krimifronten. Udover Mørkeland har han nemlig tidligere også stået bag Netflix-serien Kastanjemanden.

Det bliver skuespiller Anders W. Berthelsen, der endnu engang vender tilbage som journalisten Ulrik Torp i Fandens forår.

Her forsøger han igen at komme på sporet af en vild politisk sag, der har international spændvidde og trækker spor helt tilbage til den kolde krig.

Fandens forår forventes at få biografpremiere i 2026.

Mørkeland kan opleves i landets biografer.