Vores samfund er i ubalance. Sådan indleder de radikale deres nye udspil der, hvis det står til dem, skal frigive 15 milliarder mere til vores børn.
I august annoncerede de Radikale på deres sommergruppemøde et udspil med hele 15 milliarder til et massivt løfte af børne og skoleområdet.
Partiet kunne dengang ikke løfte sløret for hvor pengene skulle komme fra, men nu er de Radikale klar til at løfte sløret.
Som en del af udspillet foreslår Radikale Venstre, at der skal være to voksne i klassen halvdelen af skoledagen, og at alle børn i folkeskolen skal have mulighed for at få gratis mad i skolen.
Det lyder måske som en dyr løsning, men hos de Radikale mener man at folkeskolen skal løftes med 7,l1 milliarder årligt.
Pengene til udspillet skal blandt andet komme ved at udfase Arne-pensionen og efterlønnen. Det skal være med til at skaffe flere lærere til landets skoleklasser.
‘Der er blevet talt meget om minimumsnormeringer, folkeskolereformer og inklusion. Men som forældre er det svært at mærke forbedringerne.’ Der er ikke kommet nok uddannede pædagoger, når vi henter vores børn i vuggestue og børnehave. Pædagoger udgør nu kun ca. halvdelen af personalet i landets dagtilbud’, skriver Radikale Venstre i deres udspil.
Ydermere bliver der lagt vægt på at store dele af skoledagen stadig foregår stillesiddende i et klasselokale, på skærm og med test og eksamen som omdrejningspunkt for undervisningen.
Der er ingen tvivl om at børnene er i fokus for de radikale. Det kan også ses når de nu går imod Socialdemokratiets projekt med Arne-pensionen. Et projekt der blev søsat af Socialdemokratiet og statsminister, Mette Frederiksen, der ellers brystede sig af, at kunne kalde sig børnenes statsminister.
Der er heller ingen tvivl om, at alt for mange børn og unge mistrives i dagens Danmark. Når man kigger på de udbud der skulle mindske den mistrivsel, så er de i markant underskud.
Det er også her de har udspillet til den dyreste post. De bringer et forslag om, at der skal være to voksne til stede i halvdelen af undervisningen. De har øremærket 4,7 milliarder til netop dette formål.