Oasis tilføjer ekstrakoncerter: Billetpriserne eksploderer

Illustrationsfoto.

Oasis annoncerede i sidste uge, at de gør comeback på den store scene. Nu er prisen på de eftertragtede billetter eksploderet.

Hvis du endnu ikke har sikret dig en billet til Oasis’ verdensomspændende comeback-turné, skal du ej fortvivle. Du har stadig chancen for at købe en billet til rockbandets koncerter i 2025.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Onsdag aften offentliggjorte Oasis, at de agter at spille to ekstrakoncerter.

‘To ekstra koncerter på Wembley er blevet tilføjet grundet den enorme efterspørgsel,’ oplyser Oasis på det sociale medie, X.

Koncerterne er blevet fastsat til den 27. og 28. september næste år. Dog er det endnu uvist, hvornår billetterne bliver sat til salg.

På trods af den gode nyhed, må danske Oasis-fans kigge langt efter de eftertragtede billetter. Ekstrakoncerterne er nemlig i første omgang udelukkende forbeholdt personer bosat i Storbritannien.

Stor efterspørgsel medfører prisstigning

Med tilføjelsen af de to ekstrakoncerter skal Oasis nu sammenlagt spille seks koncerter på Wembley næste år.

Dertil spiller rockbandet også 13 koncerter forskellige steder i Storbritannien og i Irlands hovedstad, Dublin.

Inden tilføjelsen af de to ekstrakoncerter på Wembley, har der været meldt udsolgt til samtlige Oasis-koncerter.

Den store efterspørgsel på billetter har også haft en bagside. Det har nemlig medvirket til en eftertrykkelig prisstigning.

Oprindeligt lå billetprisen hos TicketMaster på omkring de 150 pund, hvilket svarer til over 1300 danske kroner. Nu er prisen derimod steget til 350 pund, svarende til over 3000 danske kroner.

Premierminister kritiserer prisstigning

Den dynamiske prisstigning har dog også medført kritik fra en række fremtrædende personer.

Blandt andet er den britske premierminister, Keir Starmer, gået ind i sagen og udtalt sig kritisk over for prisstigningen.

‘Det her er virkelig vigtigt, for det er ikke kun et problem, der har med Oasis at gøre. Det er et problem med billetter til alle mulige begivenheder. Folk køber dem på nettet, så snart de kan, billetterne ofte er væk på få sekunder eller minutter, og priserne stiger voldsomt,’ siger premierministeren til BBC’s Radio 5.

Oasis blev dannet i 1991 og gik oprindeligt i opløsning i 2009 efter mange års stridigheder mellem brødrene Noel og Liam Gallagher.

I sidste uge meddelte rockbandet så efter massevis af rygter, at de gør comeback med en turné i 2025.

Efter Oasis annoncerede deres comeback, har musiktjenester oplevet en markant stigning i antal afspilninger af deres musik.