Danmark skal dyste i Schweiz: Skal bryde dårlig stime

Illustrationsfoto.

Danmark skal forsøge at bryde dårlig Eurovision-stime i den schweiziske by, Basel. Det står klart, efter Basel er blevet valgt som værtsby.

Skal Danmark gøre sig forhåbninger om at nå finalen i Eurovision, skal de konkurrere i den tredjestørste schweiziske by, Basel.

Det står klart, efter den schweiziske by har opnået værtskab for sangkonkurrencen i 2025.

Hvis det lykkes Danmark at kvalificere sig til Eurovision-finalen, vil det i givet fald være første gang siden sangerinden Leonora i 2019.

Schweiz sikrede sig værtskabet, efter de vandt Eurovision 2024 med sangen The Code tidligere i år. Her var det den schweiziske sanger Nemo, der løb med sejren foran 163 millioner seere.

Det er den schweiziske public service-medie SRG, der oplyser værtsbyen for sangkonkurrencen fredag.

Kun to byer var tilbage i opløbet om at blive værtsby – nemlig Basel og Genève.

Danmark vil bryde tørke

Ved dette års Eurovision var det sangerinden Saba, der repræsenterede Danmark. Hun optrådte med sangen Sand, men formåede altså ikke at kvalificere sig til finalen.

Den manglende kvalifikation betyder, at Danmark på nuværende tidspunkt er det land i sangkonkurrencen, der har gået flest år uden at nå en finale.

Danmark vandt sidst Eurovision tilbage i 2013 med sangen Only Teardrops af Emmelie de Forest. Det var tredje gang, landet vandt sangkonkurrencen.

Eurovision blev første gang afholdt i 1956. Næste Eurovision bliver afholdt i St. Jakobshalle i Basel, hvor der er plads til 12.000 tilskuere. Festen går løs den 17. maj 2025.

Dette års Eurovision blev afholdt i Sverige, men det var dog ikke uden drama. En af deltagerne blev anholdt og diskvalificeret. Nu er han frikendt.