Biljagt: Politiet smadrer ind i kendt kulturhus

Søndag nat udspillede der sig nogle dramatiske scener på de danske veje.

Politiet forsøgte søndag nat at bringe en billist til standsning. Det forløb dog uden held og endte som noget vi mest er vant til at se fra en James Bond film.

I en halv time har politiet haft gang i en intens biljagt, for at få denne person bragt til standsning.

Under forløbet kommer en betjent lettere til skade, oplyser vagtchef Peter Vestergaard, til Fyns Stiftstidende.

(Artikel fortsætter efter billedet)

Her er nogle af skaderne på huset

Personen bliver forsøgt standset igennem det meste af Rudkøbings gader, undervejs når han at lave flere færdselsovertrædelser.

Fyns Politi uddyber hændelsen i en snak med Fyns Stiftstidende.

“Vi er i gang med at udrede sagen, men der er tale om en lang række færdselsforseelser – og en sigtelse for fareforvoldelse, da bilisten er ved at ramme en person undervejs, siger vagtchefen og fortæller, at sigtelserne blandt andet tæller vigepligtsforseelser, kørsel mod ensretning og hastighed.”

“Der er også et tidspunkt, hvor han kører alt for tæt på noget vejarbejde med arbejdende folk i refleksvest og kører i modkørende side, indtil han er fem meter fra dem,” siger vagtchef Peter Vestergaard til mediet.

Efter godt en halv times jagt rundt i Rudkøbing, mistede den travle unge mand herredømmet over bilen, og smadrede den ind i Ørstedspavillionen på Havnegade.

Jagten blev sat ind omkring klokken 01:00 i nat, og godt en halv time senere kunne politiet anholde en 20-årig fører af bilen. I bilen var der også en medpassager som kortvarigt var i politiets vartetægt.

Du kan også læse om de nye regler her, der kan ende med at du hæfter for mesters regninger.