Travl togstrækning lukkes i flere uger

En fejl på en travl togstrækning kan ikke fikses, så togene kan passere, før strækningen alligevel lukkes næste fredag

Det kommer til at tage længere tid end først estimeret at fikse den fejl, der gør, at tog i øjeblikket ikke kan krydse Kulturbroen – den ene af to broer over Limfjorden og den eneste, som tog kan passere.

Det skriver Banedanmark på X.

Først var forventningen, at der tidligst kunne køre tog over broen fredag den 19. juli ved middagstid, men reparationen vil tage i hvert fald en uge, viser en ny prognose fredag formiddag.

Derfor kan det ikke nås, inden strækningen alligevel spærres fredag i næste uge i forbindelse med sporombygning, der skal gøre strækningen mellem Aarhus og Hjørring klar til fremtiden.

Det arbejde pågår frem til begyndelsen af oktober, og her vil der være indsat togbusser på de berørte strækninger i de berørte perioder.

I øjeblikket kører Nordjyske Jernbaner fra Vendsyssel til Lindholm, mens DSB kører fra Aalborg og sydpå. Dermed skal man som rejsende mellem Aalborg og Lindholm benytte sig af togbus.

Hvis man som rejsende bliver berørt, kan man orientere sig på Rejseplanen. Den er opdateret med ændringerne, oplyser Banedanmark.

Banedanmark har kaldt fejlen ved Limfjordsbroen for omfattende.

Signalfejlen betød torsdag også, at broen ikke kunne løftes, hvilket gjorde, at skibe ikke kunne sejle igennem. Det blev dog løst ved 16-tiden torsdag.