Din telefon optager alt: Sådan sætter du en stopper for det

Din smartphone optager alt, du siger og deler det med andre. Det sker hele tiden, men du kan selv gøre noget ved det og bevare privatlivets fred.

For mange danskere er det blevet hverdag at tale til sin telefon. Når man kører bil og skal finde en bestemt rute, så er det nemmere at tale til sin Google-assistent end at taste adressen ind.

Men din stemme og samtaler med dine nærmeste bliver optaget – også når du ikke taler direkte til telefonen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Illustrationsfoto

Sender informationer til Facebook og andre

Det er især telefoner med Android styresystemet, der optager samtaler gennem Google-appen. Disse optagelser bliver sendt videre til for eksempel Facebook – uden at ejeren af telefonen har givet samtykke til det.

“Uanset om det er tid eller placering — baseret på brugen af visse funktioner, bruger (appsene) bestemt mikrofontilladelser og tager informationen periodisk. Alle de interne strukturer i applikationerne sender denne information i krypteret form, så det er meget svært at opdage den præcise udløser,” forklarer Peter Henway, der er  senior sikkerhedskonsulent hos cybersikkerhedsfirmaet Asterisk.

Ved at slå din mikrofon fra kan du bevare privatlivets fred, men det kan også være, at du oplever funktioner på din telefon, som ikke længere er tilgængelige.

Det er også en god ide at gennemgå dine privatindstillinger regelmæssigt, så du er sikker på, at andre apps ikke lytter med.

Få flere gode råd til at spare penge i din hver dag på Presse-fotos.dks forbrugsfane.