Sådan kommer du bedst gennem kæmpe rejsedag

Julen er ved at være overstået, pakkerne er åbnet, maden spist og nu vender det meste af Danmark snart snuden hjem til hverdagen. Og det giver trængsel på både veje, skinner og til havs. Politiet og DSB kommer med gode råd til, hvordan du kommer udenom trafikkaosset.

Julen har også bragt hård blæst og regnskyl med sig, og derfor er DSB i løbende kontakt med DMI for at sikre, at vejrforholdene ikke forstyrrer togtrafikken. Der er dog intet, der tyder på, at togtrafikken vil blive påvirket.

Skal du køre i bil tværs over landet, så skal du enten være hurtigt ude ellers kan det også være en god ide at vente med at køre til sidst på eftermiddagen. Politiets prognose viser, at der vil være rift om pladserne på kørebanen mellem klokken 10 og 14.

LIGE NU LÆSER ANDRE: REDNINGSAKTION VED SLOT: FULD MAND SIDDER FAST

Er du en af de mange, som skal sejle for at komme hjem efter julehyggen, så skal du også regne med at få selskab af mange andre, som også skal hjem med færgen.

“Trafikken er vendt nu og går mere fra Jylland mod Sjælland. Tirsdag på de store ruter – for eksempel på Kattegat – har vi mere eller mindre fyldte færger fra klokken 9 om morgenen til klokken 15 om eftermiddagen. Der er sikkert også nogle færger, som bliver udsolgt i løbet af tirsdag”, fortæller fortæller Jesper Maack, der er PR- og kommunikationschef hos Molslinjen, til TV 2.

Der er varslet hårdt vejr på Molslinjens afgange mellem Ystad og Rønne klokken 10.30, 12.30 og 14.30.

Du kan altid holde dig opdateret på Vejdirektoratets hjemmeside samt rejseplanen.dk.