Onkel til Farhad dømt i retten

17-årige Farhad

Den 36-årige Sulaiman Saleem Ibrahim, der er onkel til Farhad Tober, idømmes dagbøder for at have modsat sig anholdelse og fornærmet politiet

Sulaiman Saleem Ibrahim onkel til den 17-årige Farhad Tober, der i sidste uge blev genforenet med sin familie efter at have været meldt savnet siden april 2022, er tirsdag kendt skyldig i at have modsat sig anholdelse og fornærmet politiet.

Det afgør Retten i Kolding.

Onklen straffes med ti dagbøder af 600 kroner.

Ifølge anklageskriftet har manden blandt andet sagt “du er en hund og en idiot” til en politibetjent under en anholdelse i Vejle 2. november sidste år.

Han er dømt for at modsætte sig politiets arbejde, idet han “fysisk spændte op i kroppen”, da betjente anholdt ham og forsøgte at ilægge ham håndjern og flytte ham.

Onklen og flere andre medlemmer af Farhad Tobers familie har medvirket i DR-dokumentaren “Forfulgt af Politiet?”, hvor de fortæller, at de har oplevet at blive chikaneret af politiet. Det afviser politiet selv.

Den 37-årige onkel er desuden tiltalt i en anden sag, hvor han er anklaget for at have forhindret en anden anholdelse og for to gange at have overtrådt ordensbekendtgørelsen ved at have optrådt støjende.

Episoden fandt sted, da to betjente 28. august 2021 indfandt sig på en vandpibecafé i Vejle, som drives af medlemmer af den dansk-syriske familie.

En af betjentene har i retten forklaret, at situationen eskalerede, og han observerede, at hans kollega blev sparket på benet.

Betjentene ville anholde en af den tiltaltes brødre, men den tiltalte lagde sig ifølge politiet imellem og forpurrede dermed anholdelsen.

Sagen, som drejer sig om episoden på vandpibecaféen, er endnu ikke afgjort.

/ritzau/