Ældre kvinder snydt for 330.000 kroner

To unge mænd er blevet idømt fængsel for at have svindlet 21 ældre kvinder – de to blev også dømt for 411 forsøg på svindel af ældre borgere

En 19-årig mand har netop modtaget fængsel i et år og ni måneder, mens en 22-årig mand er blevet straffet med halvandet års fængsel.

Begge to ved Københavns Byret i en sag, hvor de har svindlet adskillelige ældre medborgere, oplyser Københavns Politi.

Helt konkret gælder det 21 kvinder i alderen 77 til 92 år, der er blevet franarret kreditkort, pinkode og svindlet for i alt 330.000 kroner.

Det skete ved at svindlerne ringede kvinderne op og udgivet sig for at være fra banken. De fortalte de ældre, at der var foretaget en mistænkelig overførsel på deres konto, men at en ‘medarbejder’ fra banken ville komme for at sikre kreditkortet.

Kort efter mødte en af svindlerne op på den ældres adresse og fik både kort og kode med sig, hvorefter der blev foretaget adskillelige hævninger og køb på kortet.

”Sagen tyder på, at svindlen er foregået på en meget organiseret måde, hvor svindlerne har ringet fra Jylland, mens man har haft kørehold på Sjælland klar til at hente kreditkortene hos de ældre,” siger anklagerfuldmægtig Tine Graakjær fra Københavns Politi.

SE OGSÅ: 35-ÅRIG GIK AMOK PÅ HUND FORAN NETTO

Ud over dommen for selve svindelnumrene er de to unge mænd også dømt for 411 forsøg på svindel, da efterforskere kunne se, at telefonnummeret som svindlerne havde ringet fra også havde forsøgt at ringe til 411 ældre borgere.