Natten til lørdag var der atter arrangeret gaderæs på Sjælland.
Via sociale medier planlægges og afholdes weekend efter weekend gaderæs i hele landet. Politiet følger efter og forsøger at dæmme op for den ulovlige kapkørsel, men hver gang findes nye pladser, nye veje og nye måder at arrangere det på.
Nattens ræs startede med at ukendte personer – med spraymaling – overmalede skiltene med ‘ophold forbudt’, for at sikre at deltagere ikke skulle kunne få en bøde for ulovligt ophold i det øde industriområde.
Herefter møder tilskuere og kørere op til ræs.
Hele området pakkes ind i såkaldte ‘spottere’, hvis fornemmeste opgave er at bevåge at der ikke utilsigtet kommer politi ind i området.
Når området er sikret kan ræset begynde.
Ræset styres af en ‘starter’, der på tegn fra en makker (som er i kontakt med ‘spotteren’) giver signal, når det er sikkert at køre.
Herefter sættes løbet igang på en markeret bane, og bilerne kører parvis om kap.
Efter en periode, på alt fra 5-90 minutter, råbes der ‘politi’, hvilket er signalet om, at politi er spottet i området og alt aktivitet ophører.
Herfra findes der på ny et område at dyrke sin hobby og aktivitet i, og løbene fortsætter. Ofte til den lyse morgen.
Et af nattens løb blev afbrudt af en civil Audi fra færdselspolitiet, der med lasermåling i området havde forsøgt at komme ubemærket frem til løbet.
Til trods for en nyere lovpakke fra 2021, hvor politiet kan konfiskere biler anvendt ved vanvidskørsel (ved hastighedsovertrædelser på mere end 100 procent), fortsætter unge som ældre, at dyrke deres fælles passion for fart og spænding. Weekend efter weekend arrangeres der på tværs af landet ræs, hvor alle med en (hurtig) bil, kan møde op og køre om kap med ligesindede fartglade bilister.
Ansigter på startere og nummerplader er sløret, ligesom det ikke nævnes hvor løbene afholdes i denne artikel.