To hunde går amok på høns og kaniner

Både høns og kaniner blev skræmt for vid og sans, da to jagthunde gik amok omkring en hønsegård. Mindst et dyr er blevet bidt ihjel, mens et andet ifølge politiet ‘opstod fra de døde’

Midt- og Vestjyllands Politi er rykket ud til et noget anerledes alarmopkald fra en 35-årig kvinde på en ejendom i Lundø ved Skive.

Kvinden fortalte politiet, at to jagthunde var gået amok på hendes høns og kaniner i og omkring hendes hønsegård.

“Da vi når frem, har kvinden selv fået de to hunde indfanget og sat dem ind i en hundegård. Vi går så en runde på gerningsstedet. Det er tydeligt, at hundene har været inde i hønsegården, og den første høne, jeg kommer til, ligger stendød,” fortæller politiassistent Niels Bach til TV Midtvest.

Pludselig begyndte hønen dog alligevel at rejse sig og gå rundt, fortæller politiassistenten.

“Den var åbenbart ikke død, men derimod ramt af chok,” siger han til mediet.

Politiassistent Niels Bach tilføjer, at en anden høne var bidt ihjel af hundene og altså var død.

Resten af hønsene slap med skrækken – og det samme gjorde kaninerne, som hundene tydligvis havde forsøgt at grave sig ind til. Kaninerne var derfor ikke fysisk tilskadekomne, men viste ifølge politiet tydlige tegn på, at de var skræmte.

Da der var kommet styr på hundene, kørte politiet dem hjem til ejeren, der nu bliver sigtet efter hundeloven, fordi hundene var ude at strejfe.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at en eventuel erstatning selv klares mellem hundeejeren og den 35-årige kvinde.

To børn er blevet efterladt uden forældre i forbindelse med en tragisk ulykke. Nu kommer pårørende med et ønske til bisættelsen.

Illustrationsfoto