Tidligere S-profil tiltalt for svindel: Nu trækker han sig fra bestyrelse

Jorden brænder for tiden under fødderne på den tidligere toppolitiker hos Socialdemokratiet Kasper Sand Kjær. Manden, der er tidligere folketingsmedlem, er sigtet for falsk anmeldelse samt forsøg på bedrageri. Nu brænder det angiveligt så meget at han trækker sig.

Kigger man retslisterne igennem fra Københavns Byret, så vil man på et tidspunkt falde over navnet Kasper Sand Kjær.

Det tidligere folketingsmedlem fremgår nemlig i en sag, hvor han er sigtet for en falsk anmeldelse og forsøg på bedrageri.

Det ser derfor ud til at den tidliger socialdemokrat godt kan se frem til en grim plet på straffeattesten, ifølge Se og Hør der har fået indsigt i retsmødebegæringen.

Historien om bedraget

Den nu tidligere politiker lavede en anmeldelse tilbage i maj 2023.

Her var Kasper stadig medlem af folketinget, da han oplevede at få stjålet sin kortholder og derilhørende kreditkort. De kort skulle være blevet misbrugt, og der skulle være hævet forskellige beløber, som samlet set løb op i 45.310 kroner.

Problemet er bare, at anklagemyndigheden ikke mener det er sandheden bag. De menes at vurdere anmeldelsen til at være falsk.

Den 35-årige meldte sit kort stjålet, og gjorde indsigelser til sin bank for godt og vel 45.000 kroner. Det er den beslutning der gør, at Kasper Sand Kjær nu er anmeldt for bedrageri.

Der vil blive krævet betinget fængsel og samfundstjeneste fra myndighedernes side af. Det forventes den tidligere toppolitiker at tilstå uden forbehold.

Fredag den 13. september skal sagen behandles, og den vil foregå som en tilståelsessag.

Nu trækker han selv stikket

Der er ingen tvivl om at korthuset så småt er væltet for Kasper Sand Kjær.

Nu tager han selv konsekvensen, og trækker sig som bestyrelsesformand for Dansk Institut for Partier og Demokrati.

Den beslutning tager han, efter at det tirsdag rullede over de danske medier, at han er sigtet for bedrageri.

Organisationen begrunder det med at Kasper ikke selv ønsker, at den aktuelle sag skal stå i vejen for DIPD´s vigtige arbejde.

Direktør Mathias Parsbæk Skibdal takker Kasper Sand Kjær for hans store arbejde som formand for DIPD.

Det ser dermed sort ud nu for den tidligere socialdemokratiske toppolitiker. Hvad fremtiden bringer vides lige nu ikke, men det lader til at han så småt er på vej ud af bagdøren.