Teenager dømt for bombesprængning i København

Der er faldet dom i den første af en bølge af sager, der begyndte i foråret, hvor svenske statsborgere tager til Danmark for at udføre grov kriminalitet.

Den 19-årige Jonas Ali Khattab er onsdag blevet idømt fem års fængsel ved Retten på Frederiksberg efter at have tilstået at stå bag en sprængning på en smykkeforretning i Valby.

I retten fortalte den 19-årige, at han var tvunget til at udføre sprængningen, da han skyldte penge til unavngivne personer.

– Jeg skyldte dem en masse penge. Jeg var mere eller mindre tvunget til at gøre det for at kvitte min gæld, lød svaret fra den svenske mand via en tolk.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sådan så det ud kort efter eksplosionen ved smykkeforretningen

Præcis hvor mange penge, det drejer sig om, ønskede han ikke at oplyse.

Som del af dommen blev den svenske statsborger også udvist for bestandig af Danmark.

I de tidlige morgentimer den 29. juni begav den 19-årige svensker sig fra Hotel Cabinn Copenhagen på Vesterbro til smykkeforretningen Himalaya Diamonds på Toftegårds Allé i Valby.

Med sig havde han en håndgranat. Han forsøgte først at knuse ruden i døren til forretningen med en brosten, men mislykkedes, hvorefter han detonerede håndgranaten foran indgangen til forretningen i stedet.

Ingen kom til skade, men der var skader på to bygninger for mindst 158.000 kroner. Det kom frem i retten.

Ifølge anklagemyndigheden var angrebet planlagt efter forudgående aftale med en eller flere ukendte medgerningsmænd. Hvem det er, ønskede den 19-årige ikke at forklare i retten.

I et voldsomt sammenstød på en motorvej er en tonstung lastbil kørt direkte ind i en betonbro. Det har ført til nedlukningen af motorvejen, og det skaber massiv kødannelse.