Skat retter fokus mod MobilePay: Undgå disse almindelige fejl

MobilePay

MobilePay står nu under skarp granskning fra Skattestyrelsen. Den seneste indsats fra Skattestyrelsen, er rettet mod en ‘digital betalingstjeneste’, der menes at være MobilePay ifølge Fagbladet 3F.

En ny kontrol vil undersøge, om indbetalinger gennem MobilePay er blevet korrekt rapporteret og beskattet.

Formålet med Skattestyrelsens undersøgelse er at identificere personer, der modtager betalinger for sort arbejde, boligudlejning eller salg af varer uden at indberette det korrekt.

Selvom MobilePay ikke nævnes direkte, er det kendt, at tjenesten har været under luppen i tidligere kontrolaktiviteter. Den nuværende undersøgelse dækker transaktioner fra 2023.

I 2022 førte en lignende kontrol til krav om over otte millioner kroner i manglende skat og moms, og advarsler fra Skattestyrelsen resulterede i, at mange rettede deres årsopgørelser og betalte yderligere fire millioner kroner i skat.

Undgå problemer med skat i MobilePay

For at undgå problemer med Skattestyrelsen er det essentielt at dokumentere sine transaktioner grundigt. Ifølge Fagbladet 3F er det vigtigt at huske på følgende:

  • Salg af private genstande: Du behøver ikke betale skat af salg af privat tøj, legetøj, møbler eller andre private ejendele, medmindre det er organiseret handel i større omfang.
  • Dokumentation i MobilePay: For at sikre korrekt registrering, anbefales det at bede køberne om at notere formålet med betalingen i tekstfeltet på MobilePay.
  • Gem kvitteringer og billeder: Opbevar kvitteringer og tag billeder af de varer, du sælger, for at have bevis for transaktionerne.
  • Dokumentation af lån: Når du overfører penge via MobilePay som afdrag på et lån, skal det tydeligt fremgå i overførslen. Opret evt. et dokument, der beskriver lånet, for at lette dokumentationen.

Ved at følge disse råd kan du minimere risikoen for problemer med skattemyndighederne og sikre, at dine transaktioner er i overensstemmelse med gældende regler.

En realitydeltager var tæt på at miste sit liv efter en alvorlig hændelse på en fodboldbane i løbet af denne uge. Her kom han galt afsted, da spillede som målmand og pludselig mistede bevidstheden.

ONP

Illustrationsfoto.