Mette Frederiksen vidste intet om bedrageriforsøg

Statsminister Mette Frederiksen (S) kendte “ingenting” til det tidligere socialdemokratiske folketingsmedlem Kasper Sand Kjærs bedragerisag.

– Jeg er først blevet bekendt med sagen, da den er blevet oprullet i offentligheden, siger Mette Frederiksen lørdag på et doorstep i forbindelse med Socialdemokratiets kongres.

Fredag blev Kasper Sand Kjær idømt en betinget dom for at have indgivet en falsk anmeldelse samt for tre bedrageriforsøg.

– Det er en ulykkelig sag. Derfor er det også godt, at han har tilstået, hvad det er, han har gjort, siger statsministeren.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Arkivfoto.

Kasper Sand Kjær havde en fremtrædende rolle som udlændinge- og integrationsordfører i Socialdemokratiet, da han pludselig trak sig fra Folketinget sidste år.

Den 35-årige ekspolitiker blev idømt 60 dages betinget fængsel. Han skal inden for et halvt år udføre 80 timers samfundstjeneste, og så er der fastsat en prøvetid på et år.

I den periode må han ikke begå ny kriminalitet – og gør han det, kan straffen udløses.

Kasper Sand Kjær blev i 2019 valgt ind i Folketinget.

I slutningen af oktober sidste år meddelte han, at han stoppede i Folketinget, fordi han med egne ord havde “brug for at prøve noget nyt”.

Ekspolitikeren erkendte fredag i retten, at han indgav en falsk anmeldelse til Københavns Politi om morgenen torsdag den 25. maj sidste år.

Af anmeldelsen fremgik det, at hans kortholder med kreditkort i var blevet stjålet mellem København og Ballerup på et tidspunkt mellem den 23. maj klokken 22.00 og den 25. maj klokken 07.30.

Kortet var så blevet misbrugt af en gerningsmand, som havde hævet samlet set 45.310 kroner, blev det hævdet i anmeldelsen.

Samme torsdag mellem klokken 12.23 og 13.31 begik han ifølge anklagemyndigheden tre forsøg på bedrageri, fordi han prøvede at få banken til at tilbageføre beløbene til ham.

Han afgav på tro og love en erklæring om, at han hverken havde deltaget i eller godkendt overførslerne, men det var i strid med sandheden, stod der i sigtelsen.

En realitydeltager var tæt på at miste sit liv efter en alvorlig hændelse på en fodboldbane i løbet af denne uge. Her kom han galt afsted, da spillede som målmand og pludselig mistede bevidstheden.