Hent gratis sandsække her: Udsigt til kraftig nedbør i hele landet

DMI har over flere omgange opgraderet varslet for weekenden. Nu lyder vejrudsigten, at det kan blive til farligt vejr flere steder i landet. Derfor forbereder flere kommuner sine borgere og giver sandsække ud til dem, der kan få brug for det.

Beredskabet er ude i flere kommuner og man regner med at få en travl weekend. Der er udsigt til oversvømmelser og kraftig nedbør, lyder det fra DMI.

Derfor har flere brandstationer sendt folk ud i byen. Her er der blevet lagt paller med sandsække, så alle kan komme nogenlunde sikkert ud af weekenden.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Den seneste melding fra DMI lyder, at der kan komme lokale skybrud. Det gælder flere steder i landet.

“I den centrale del af landet, i et strøg fra Limfjorden over Østjylland og Sjælland til Bornholm ventes op mellem 50-80 mm regn, lokalt mere, fra fredag aften til lørdag aften. Syd for dette område ventes mellem 25-35 mm regn i løbet af 6 timer eller henover hele varslingsperioden”, skriver DMI på sin hjemmeside.

I både Fredericia, Silkeborg, Guldborgsund og andre kommuner det nu muligt at forbygge oversvømmelser.

Sandsækkene kan hentes fra fredag eftermiddag og frem til, at der ikke er flere tilbage.

Flere kommuner opfordrer blandt andet borgerne til at tjekke nedløbsrørene. Hvis der sidder blade eller andet, som kan stoppe vandet, skal det ryddes, så risikoen for oversvømmelse mindskes.

Læs DMI’s fulde prognoser for weekenden, hvor det forventes, at der vil falde mellem 50-80 mm regn fra fredag aften og 24 timer frem.