H.C. Andersen Festival: Eventyrlig start i Odense

Mange var mødt op til H.C. Andersen Festival 2024.

H.C. Andersen Festival blev åbnet, og både Odense Symfoniorkester og en række markante sangere stod for den musikalske oplevelse.

H.C. Andersen Festival er løbet af stablen og ‘Odense Symfoniorkester’ samt en række markante sangere lagde vejen forbi til en storstilet musikalsk oplevelse.

Odense går i populær munde under navnet ‘Eventyrets By’. Det er nemlig fødebyen for den verdenskendte danske eventyrer og digter, Hans Christian Andersen.

Nøjagtig i digterens ånd har en perlerække af danske sangere akkompagneret af Odense Symforniorkester derfor stået for en pragtpræstation af musikalske dimentioner til ære for deres lokale helt.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Klapsalver til orkester og sangere til årets H.C. Andersen Festival.

H.C. Andersen Festival 2024 slog dørene op for publikum torsdag den 15. august, og i løbet af dagen blev koncertsalen på Odeon forvandlet til et sammensurium af stærke følelser, livets kraft og tilværelsens dissonanser.

Sangere som Dorthe Gerlach, Folkeklubbens Kjartan Arngrim, Steen Jørgensen og Dopha stod for fortolkninger af kendte danske sange fra deres bagkatalog.

De var ledsaget af Odense Symfoniorkester i et stemningsfuldt samspil.

Satiregruppen, ‘PLATT-FORM’ med Lau Høybye, Mille Lehfeldt og Jakob Faurby, stod for den kulørte underholdning, da de som værter tog sig kærligt af kontrasterne ‘og dét med at være lidt lille i en stor verden’.

Åbningen af H.C. Andersen Festival 2024 foregik i den store sal i Odeon centralt i Odense og begyndte torsdag den 15. august klokken 20.00-21.15.

Du kan læse mere om åbningsshowet her.

Presse-fotos.dk var til stede til åbningsshowet og bringer i den anledning nogle af de bedste billeder fra festivalen. Se billederne nedenunder:

Snart vender ‘Bibliotekshaven Live’ tilbage, og mange kunstnere indtager scenen i løbet af sensommerfesten.

For endnu mere kultur, følg ‘Midt i kulturen‘ og ‘Det sker i KBH‘ på Facebook.