Derfor ser du meget beredskab på Bornholm i disse dage

Der sker ting og sager på Bornholm i de her dage, hvor blandt andet politi, brandvæsenet, Søværnet og Beredskabstyrelsen er i gang med en stor øvelse.

På det sociale medie X oplyser Borholms Politi at, de den 10. og 11. september, i samarbejde med Søværnet og andre myndigheder, afholder en øvelse i håndtering af en havmiljøkritisk hændelse i farvandet omkring Bornholm.

Hvis du ser flere myndighedsfartøjer, både til lands og til vands, end du plejer, så vær ikke bekymret.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Det bliver gjort for at sikre at samerbejdet mellem de forkskellige aktører, i tilfældet af en miljøhændelse, spiller som det skal. Hvis en ægte situation opstår, er det vigtigt at vi er klar, fortæller politiassistent Torben Zimmerman, der står i spidsen for øvelsen, til TV 2 Bornholm.

‘Vi har jo en stor kyststrækning på Bornholm, og den seneste tid har vi set flere grundstødninger og forlis i farvandet om Bornholm. Derfor skal vi også være sikre på, at samarbejdet går, som det skal, når sådan noget sker.’

Øvelsen er planlagt til at foregå tirsdag og onsdag hvis vejrforholdende er til det, da det skal kunne udføres forsvarligt.

Det må det siges at være i dag, da vi på billederne kan se lidt af hvordan øvelsen foregår.

Politiet rykkede ud til en kæmpe aktion hvor de helt store skyts blev rullet frem. Aktionsstyrken var på stedet med deres pansrede terrorvogn og finskytteriflerne lå klar.