Christiania: 10 unikke oplevelser du ikke må gå glip af

Trolden på Christiania.

Christiania byder på et hav af kulturelle oplevelser for store som små. Presse-fotos.dk har samlet 10 seværdigheder, der er et besøg værd.

Loppemarkeder: Hver lørdag henover sommeren byder Pusher Street på loppemarked mellem klokken 11-17. Her kan du sælge og købe dit tøj og andre gode loppeting. Hvis du kunne tænke dig en stadeplads, skal du møde op inden klokken 10.30, og her vil det i givet fald være ‘først til mølle princippet’, der gør sig gældende.

Ellers kan du enten leje et bord til 50 kroner eller selv stå for bord og tæppe. I løbet af loppemarkedet vil der også være andre aktiviteter, der finder sted. Bl.a. musik og underholdning og Farmers Market, hvor du kan købe frugt og grønt fra sæsonen.

Gratis Koncerter: Hver søndag byder Nemoland velkommen til gratis Koncerter. Her vil du kunne få en på opleveren med en hjertevarm atmosfære, god folkestemning og masser af fede toner. Både nye og gamle artiser pryder scenen, så der vil være noget til enhver smag.

Christiania ønsker med søndagskoncerterne at skabe et inkluderende fællesskab med flydende musik og fantastiske oplevelser. Der er desuden bar og bistro i nærheden, hvis du vil have noget at drikke eller spise.

Kvindemedien: Hos Kvindesmedien kan du komme forbi et produktivt designværksted af høj kvalitet. Det er Charlotte Steen, der står bag værkstedets design og produktion, som hovedsageligt udgøres af træ, sten, spejle, glas m.m.

I værkstedet vil du kunne opleve elegant møbel- og interiørdesign som stager, krukker, dekorationer og skulpturer og fornemme ånden af det urgamle håndværk, der bærer præg af autenticitet og nordisk design.

Bryghus: Hos Bryghuset på Christiania kan du til gengæld smage øl udelukkende brygget på hamp. Her er der både øl med kun hint af hamp og øl med klar hampsmag. Du kan bl.a. få en ‘Christiania Pilsner’, som er bryghusets første øl på flaske. Denne øl er brygget med stor respekt for Christinias kærlighed til pilsneren.

En ‘Bobcat Sam’ som er bryghusets første øl med Blond Ale og hamp. Øllen er opkaldt efter Sam (og hans Bobcat), der har hjulpet med at bygge ‘The Lab’.

Eller en ‘Bombay’ som er opkaldt efter en loyal stamgæst, der var født i Indien, oplevede hårdheder i Uganda for dernæst at komme til Christiania.

Badehuset: Badehuset på Christiania fungerer som christianitternes badeværelse. Det er en central del af fristaden, og derudover også stedet, hvor man mødes og vasker sig. Facilliteterne er enkle og velfungerende, og der er både bad og sauna at finde i badehuset.

Omkring halvdelen af det varme vand bliver leveret fra solfangere på taget om sommeren, mens en brændeovn midt i badestuen sørger for varme i saunaen. Oplagt sted, hvis du kunne tænke sig at opleve Christiania på en alternativ måde.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Trold på Christiania.

Sportsklubben: Sportsklubben, som også går under navnet ‘CSC’, er Christianias lokale sportsforening. Her kan du spille en sportsgren, hvor der i forvejen er to senior 11. mandshold, et oldboys 11. mandshold, et 7. mands-veteranhold og et 7. mands-kvindehold. Klubben har ca. 200 medlemmer, både aktive og passive.

Der er bl.a. også tv-stue, billard, håndfodbold, brætspil, spillemaskiner og en bar at finde i klubben, hvis du kunne tænke dig at slappe af og hygge med venner og familie.

Sunshine Bakery: Hos Sunshine Bakery kan du opleve det lille bageri på Pusher Street, som altid har åbent. Det er ‘stedet, hvis du trænger til et stykke drømmekage – også i de sene nattetimer!

Bageriet er ikke en butik, men et åbent vindue i facaden, som man handler igennem. Hos Sunshine Bakery kan du købe alt fra kage, cookies, brød, boller og foccacia til te, kaffe, sodavand samt cigaretter. Desuden kan man også få glæden af byens bedste gulerødskage, som nogle påstår kan købes i bageriet.

Afrikansk dans og kultur: Her får du muligheden for at blive undervist i afrikansk musik og dans af den erfarne og anerkendte underviser Elisabeth Lange. Hun er været i Afrika mange gange og studerede i sin tid dans, sang og trommespil i Ghana i 1984.

Siden da har hun startet mange projekter og har optrådt med afrikansk dans, sang og musik med både afrikanske og danske musikere og dansere. Elisabeth Lange har været med til at starte kulturudvekslingen mellem danskere og ghanesere og skabe ‘Folkloric Selamta Cultural Center’. Hendes undervisning er for alle, store som små.

Gallopperiet – Stadens Museum For Kunst: Ved Gallopperiet kan du opleve udstillinger, installationer og arrangementer i et skønt stort og elementært rum. Udstillingsrummet ligger på 2. sal i en tidligere militær magasinbygning fra 1863, som i dag grænser mellem Christiania pg Christianshavns Prinsessegade.

Du kan løbende se mere om de aktuelle udstillinger på Gallopperiets hjemmeside.

Woodstock: Woodstock, som er opkaldt efter den udødelige og hippe Woodstockfestival i 1969, er Christianias værtshus på Pusher Street. Her er der altid gang i den, og du kan få alt fra rundstykker om morgenen, til smørrebrød. Der er også væske i form af vand, te og kaffe eller øl, hvis man er til det.

LÆS OGSÅ:

Den 6. april var politikere mødt op på Christiania for at overvære rydningen af Pusher Street. Der var massiv dækning af sagen, og Presse-fotos.dk var på plettet for at dække begivenheden.

Med rydningen af Pusher Street vil der tilmed ske en forandring, der kommer til at koste mange millioner kroner.