Breaking: Tidligere folketingsmedlem idømt fængselsstraf

Tidligere socialdemokratisk politiker kalder bedrageriforsøg “det dummeste, han har gjort” og modtager fængselsdom

Han var spået en stor fremtid i Socialdemokratiet, men forlod pludseligt sin plads i Folketinget sidste år. Fredag er han idømt en betinget dom for at have indgivet en falsk anmeldelse samt for tre bedrageriforsøg.

Den 35-årige ekspolitiker Kasper Sand Kjær idømmes 60 dages betinget fængsel. Han skal inden for et halvt år udføre 80 timers samfundstjeneste, og så er der fastsat en prøvetid på et år.

I den periode må han ikke begå ny kriminalitet – og gør han det, kan straffen udløses.

Straffen ligger et sted mellem det, senioranklager Mads Bjerg Olesen krævede, og hvad forsvarer Michael Juul Eriksen på den anden side fandt mest retfærdigt.

Anklageren krævede tre måneders fængsel og samfundstjeneste, mens forsvareren fandt det rette leje til at være to måneders fængsel og ingen samfundstjeneste.

Selv om det ikke er endt helt, som forsvareren ønskede, modtager Kasper Sand Kjær dommen. Det siger forsvarer Michael Juul Eriksen.

Det tidligere S-håb virkede utilpas ved situationen.

Han holdt sig ved sin forsvarers side inden retsmødet og forholdt sig tavs gennem de tre kvarters retsmøde, med undtagelse af da han erkendte sig skyldig og kaldte sagen for sit livs største fejltagelse.

Efter domsafsigelsen var han også hurtigt væk fra retsbygningen. Hans forsvarer sagde dog kort, at sagen ikke har nogen relation til Folketinget.

– Det har intet at gøre med hans virke som folketingspolitiker, sagde Michael Juul Eriksen efter domsafsigelsen.

Kriminaliteten blev begået, da Kasper Sand Kjær sad i Folketinget, og Ekstra Bladet har kunnet berette, at han var på udvalgstur i Østrig, da han indgav den falske anmeldelse til politiet om, at hans kort var blevet stjålet.

Bagefter – stadig på turen med Udlændinge- og Integrationsudvalget – forsøgte han ad tre omgange at få sin bank til at tilbageoverføre de beløb, som han påstod, stammede fra kortmisbruget.

I en alvorlig sag er den 38-årige Nick Bertramsen netop blevet dømt ved landsretten for at have torpederet fire andre køretøjer i et kryds på den københavnske vestegn, mens han var påvirket af lattergas og narko. Hændelsen endte med et tragisk udfald for en 34-årige mand.

/ritzau/