Aktivister lammer trafikken: Hav af bilister forsinkes

Klimaaktivister foretager onsdag morgen en vejblokade af en række trafikerede veje i København. Det har ført til hundredevis af forsinkede bilister

Til alt held for et hav af trafikanter var Københavns Politi tirsdag morgen ved 8-tiden lige i nærheden, da mindst 12 klimaaktivister fra organisationen Nødbremsen bevægede sig ud i krydset mellem Jagtvej og Ågade for at blokere trafikken i et forsøg på at gøre opmærksom på deres sag.

Det oplyser Presse-fotos.dks udsendte.

“En patrulje holdt helt tilfældigt i krydset, da aktivisterne begyndte at gå ud på vejen – og hurtigt ankom fem patruljer mere – og derfor kunne politiet fjerne aktivisterne fra vejen inden for seks minutter,” lyder det fra vores udsendte.

I første omgang blev klimaaktivisterne sat i kanten af vejen, men da Københavns Politi skulle til at forlade området, gik aktivisterne ud og blokerede krydset for anden gang.

“Derfor er politiet kommet tilbage og har fjernet aktivisterne igen. De bliver nu anholdt, frihedsberøvet og kørt væk,” siger vores udsendte.

Klimaaktivisternes vejblokader har resulteret i store forsinkelser i myldretrafikken i København, hvor hundredevis af bilister omkring de pågældende lyskryds nu holder i kø.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Aktivisterne står her og blokerer for trafikken

Vagtchef ved Københavns Politi Dyre Sønnicksen bekræfter hændelsesforløbet over for TV 2 Kosmopol.

“De nåede knap nok at blokere, for da de stiller sig op, kommer vi kørende,” siger han blandt andet til mediet.

Nødbremsen mener, at samfundet står over for et eskalerede klimakollaps, der kalder på omgående og drastisk handling.

‘Samtidig er regeringen med til at eskalere den situation, vi står i, – feks ved at anlægge nye motorveje for 26 milliarder kroner. Vi kan ikke længere være tilskuere til, at vores regering fører en politik, der eskalerer klimakollapset,’ oplyser klimaorganisationen på sin hjemmeside.

Klimaaktivister benytter sig ofte af civilulydighed for at få deres budskaber frem. Det sker blandt andet ved blokader.

Politiet rykkede ud til en kæmpe aktion hvor de helt store skyts blev rullet frem. Aktionsstyrken var på stedet med deres pansrede terrorvogn og finskytteriflerne lå klar