24. dec. 2018 - 9:31

‘Som i en gyserfilm’: Dengang rockeren Kevin blev stukket og snittet 46 gange af sin bedste venHan slog sin ven ihjel. Og han gjorde det ved at stikke og snitte ham 46 gange. Og bagefter tog han imod dommen på 16 års fængsel uden at anke den.

”Det minder nærmest om en gyserfilm af værste skuffe,” sagde anklager Morten Frederiksen dengang i 2017 om det blodbad, som havde fundet sted i en lejlighed i Ballerup året forinden.

I 2016 havde den dengang 33-årige Darko Petric slået 25-årige Kevin Andersen ihjel. Darko Petric kaldte selv Kevin Andersen for sin ven. Men alligevel endte han med at dræbe ham.

Det hele handlede om penge.

LÆS OGSÅ: Panikken bredte sig hos de andre rockere og politiet: Husker du? Dengang Satudarah kom til Danmark

Kevin Andersen var fuldgyldigt medlem af rockerbanden Satudarah, der var kommet til Danmark få år tidligere.

Han var kommet ud af fængslet, da han opsøgte sin ven, Darko Petric.

De to havde kendt hinanden i mange år. Og Darko Petric fortalte Kevin Andersen, at han skyldte 55.000 kroner til et familiemedlem.

Darko Petric ville altså sætte sig i ny gæld – til Kevin Andersen – for at betale en gammel gæld til et familiemedlem.

Kevin Andersen gik med til at låne ham pengene. Men tiden gik. Og Darko Petric betalte ikke tilbage.

Han boede i Ballerup, og det var velkendt, at han brugte mange penge på spil. Og han havde et rygte. Rygtet sagde, at han havde problemer med at betale tilbage til de mennesker, han skyldte penge til.

Kevin Andersen begyndte at tabe tålmodigheden med Darko Petric. Han ville have sine penge tilbage.

Darko Petric ville også gerne betale. Men han havde ikke pengene. Men han havde til gengæld en idé.

Han kendte en ung fyr i Korsør, som skyldte ham 30-40.000 kroner for et ur.

Da hele sagen endte i retten, nægtede Darko Petric at fortælle navnet på den unge fyr fra Korsør. Derfor gik han under alle retsmøderne under navnet Korsør-drengen.

Darko Petric sagde selv, at han kunne skaffe 10.000 kroner fra Korsør-drengen. Men det var jo langt fra nok.

Det fik Kevin Andersen til at forlange navnet på Korsør-drengen, så han selv kunne opsøge ham og opkræve pengene. Men det ville Darko Petric ikke være med til.

I stedet lokkede han i august 2016 Kevin Andersen i en fælde.

Darko Petric havde skaffet 16.500 kroner fra Korsør-drengen. De 15.000 af dem lagde han i en kuvert i sin egen postkasse.

Han ringede til Kevin Andersen og sagde, at Korsør-drengen ville lægge pengene i en kuvert i postkassen. Og så skulle Kevin Andersen nok få sine penge.

De mødtes udenfor sammen med Kevin Andersens 21-årige ven, araberen K., som Darko Petric ikke kendte.

Da Darko Petric åbnede sin postkasse, spillede han glædeligt overrasket over den kuvert, han selv havde lagt derned.

Men da de kom op i lejligheden, blev Kevin Andersen stiktosset, da han opdagede, at der kun var 15.000 kroner i kuverten.

De to venner endte med at stå over for hinanden med hver deres kniv i køkkenet. Darko Petric fik stukket Kevin Andersen i nakken.

Han vidste med det samme, at Kevin Andersen var død. Alligevel fortsatte han med at stikke og snitte ham. 46 gange ramte han Kevin Andersen med sin kniv.

Men han havde glemt, at der var en tredje mand i lejligheden.

Araberen K. forsøgte at flygte. Men ham fik Darko Petric også ram på. Ikke dødeligt. Men nok til at han ikke kunne slippe afsted.

I de næste dage holdt Darko Petric den 21-årige K. indespærret i lejligheden. Han tvang ham til de værste ting. Bl.a. skulle han partere liget af Kevin Andersen.

”Prøv at sætte dig ind i, at en person lige har overværet sin kammerat blive slået ihjel og selv er blevet stukket. Så bliver han truet til at partere ham, og så er han frihedsberøvet i fem dage, hvor han ikke ved, om han nogensinde kommer ud,” sagde anklageren Morten Frederiksen efter retssagen ifølge TV2.

Selv sagde Darko Petric ifølge B.T. om situationen i lejligheden.

”Jeg har en død mand i køkkenet, som jeg har slået ihjel. Jeg har kæmpet for mit liv. Jeg har pludselig noget med rockere at gøre. Jeg har en såret mand, som jeg ikke ved, hvem er. Hvad skulle jeg gøre?”

Det hele endte med, at de to mænd anbragte de parterede lig-dele af Kevin Andersen i kufferter, skraldesække og Ikea-poser, som Darko Petric forsøgte at gemme i Vestskoven.

Her blev de fundet af en cyklist i september. Og så rullede lavinen.

Darko Petric erkendte i retten at have dræbt Kevin Andersen. Men det skete i nødværge. For – som han sagde – ellers var han selv blevet dræbt.

Men retten var ligeglad. I december 2017 fik Darko Petric en dom på 16 års fængsel. Det hårdest mulige tidsbestemte straf i Danmark for drab, usømmelig omgang med lig, grov vold, ulovlig våbenbesiddelse og trusler.

”Vi er enige om, at der ikke er formildende omstændigheder i denne sag,” sagde retsformand Anne Ersbøll ved domsafsigelsen i Retten i Glostrup.

Den 21-årige K. blev pure frikendt. Retten mente, at han var blevet tvunget til at medvirke til parteringen af sin ven.

For sin families skyld – bl.a. sine fire børn – valgte Darko Petric at modtage dommen på 16 års fængsel.

”Han var sådan set klar til at anke den, men på grund af sin familie stopper han den nu. Det er en beslutning, de har taget i fællesskab,” sagde hans forsvarer, Jesper Storm Thygesen, til TV2/Lorry.