Bøderegn: Flere end 700 bilister taget af politiet

Politiet havde travlt med at skrive bøder ud i sidste uge til bilister, der snakkede i telefon, indstillede GPS eller på andre måder var uopmærksomme, mens de kørte bil.

Politiet gennemførte nemlig i uge 46 en landsdækkende indsats mod uopmærksomhed i trafikken, og nu er konklusionen efter indsatsen klar.

Mere end 700 bilister blev således sigtet for uopmærksomhed i trafikken på blot én uge.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

”Når vi bevæger os rundt i trafikken, er det meget vigtigt, at vi er opmærksomme og viser hensyn overfor alle de andre trafikanter. I sidste ende drejer det sig om, at vi alle kommer hele hjem”, skriver Christian Berthelsen, politiassistent, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Uopmærksomhed er blandt de hyppigste årsager til uheld i trafikken og kan ifølge undersøgelser være årsag til en tredjedel af alle trafikuheld.

Derfor var politiets mål med indsatsen at nedbringe uopmærksomhed som årsag til uheld.

Indsatsen støttede op om Rådet for Sikker Trafiks kampagne “Kør bil, når du kører bil” og Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan.

I uge 46 blev 416 sigtet for at tale i telefon, 148 sigtet for ikke at bruge sikkerhedssele og 146 for at køre frem for rød/gult lys.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik foretager bilister sig distraherende ting 30% af tiden, mens de kører bil.